Şanlıurfa’da pamuk ve buğdaya alternatif ürün! Teşvik ile yaygınlaşıyor…

Şanlıurfa'da son yıllarda artan maliyetler nedeniyle çiftçiler alternatif ürünlere yöneldi. Son olarak ekilen ürün ise dikkat çekti.

Şanlıurfa’da pamuk ve buğdaya alternatif ürün! Teşvik ile yaygınlaşıyor…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAP ile birlikte artan sulama imkanlarını kullanan Şanlıurfalı çiftçiler, kentin önemli tarım ürünleri olan pamuk, buğday ve isotun yanı sıra karnabahar, kara lahana ve brokoli gibi ürünleri de yetiştirmeye başladı.

Son yıllar pamuk ve mısır gibi ürünlerde üretimin girdi maliyetlerinin artışı ile birlikte çiftçiler girdi maliyeti az olan ürünlere yöneldi. Maliyeti düşük olan karnabahar, karalahana ve brokoli gibi ürünleri de yetiştirmeye başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında Akçakale ve Siverek'te tarım faaliyetlerini desteklemek ve tarımsal alanların verimliliğini artırmak amacıyla çiftçilere yüzde 75 hibe ile brokoli fidesi dağıtıldı.

Bu projeyle, ilçede ürün çeşitliliğinin artırılması ve çiftçilerin alternatif tarımsal üretim yöntemlerine yönlendirilmesi hedefleniyor. Özellikle küçük ölçekli çiftçilerin üretim kapasitesini artırmak ve ekonomik anlamda destek sağlamak amacıyla fide dağıtımı yapıldı.

Şanlıurfa’da pamuk ve buğdaya alternatif ürün! Teşvik ile yaygınlaşıyor…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.